Workshop WordPress website maken

 

Wat is WordPress precies?

Met WordPress kun je eenvoudig een eigen website maken. Hiervoor werd het veel gebruikt om Blogs te maken. Blogs is dagelijks bijhouden wat je gedaan hebt. Dit bestond al heel lang. Tegenwoordig wil iedereen wel een eigen website maken.

Dat was niet eenvoudig, U moest kennis hebben van de programmeer talen html of php, asp, cgi. Met WordPress is dit allemaal niet meer nodig. Het is content management, de content zijn kant en klaar en behoeft niets geprogrammeerd te worden.

WordPress is het meest gebruikte web content programma ter wereld. Hierdoor wordt het ook goed bijgehouden en zijn er heel veel templates beschikbaar.

Er is een gratis versie beschikbaar, alleen zijn daarin beperkte mogelijkheden voor eigen templates. De betaald versie is alleen beschikbaar als je een abonnement hebt op een service provider. B.v. Strato of een andere provider (hosting).

 

In de workshop werken wij met de gratis versie. De bedoeling is dat we u gaan uitleggen hoe u snel een website kunt maken en onderhouden. Het zijn geen lessen maar zelf proefondervindelijk en hulp een leuke website maken.

 

Het is natuurlijk ook leuk dat u dan weer uw bevindingen met ons uitwisselt.

 

We hopen dan ook dat we met deze workshop geïnteresseerden hebben gevonden die verder willen gaan in een clubmiddag of avond om WordPress verder te onderzoeken en uit te breiden.

 

Hans Groos