Workshop Grote bestanden versturen met WeTransfer

Bron Senior Web

Op 13 november 2018 heeft Theun een uitleg gegeven over We Transfer. Als je n.l. grote bestanden wilt versturen via de email, wordt dit steevast geblokkeerd door je provider. De oplossing is vaak meerdere mailtjes. Aangezien fotobestanden steeds groter worden is dit haast niet meer te doen. We Transfer bied de mogelijkheid om grote bestanden te versturen via internet. Onder leest u de tip die op Senior Web  staat en hoe dit in zijn werk gaat.

CVOO

Tip: grote bestanden versturen met WeTransfer

Wetransfer_Grotebestanden_thumbnailVerstuur grote bestanden eenvoudig via de site WeTransfer. Mensen mogen van hun mailprogramma vaak per keer maar 5 of 10 MB aan bestanden versturen. Bij de gratis webdienst WeTransfer kunt u twee- tot vierhonderd keer zo veel data in één keer versturen.

Maar liefst 2 GB aan documenten, foto's, video's, presentaties en andere bestanden kunt u via de site delen. Bovendien is het mogelijk om de bestanden naar twintig mensen in een keer te versturen. We kunnen het ons niet voorstellen, maar als dit niet genoeg is dan is er ook nog de betaalde versie WeTransfer Plus. Daarmee kunt u voor 120 euro per jaar tot 20 GB per keer versturen.

Het gebruik van de gratis versie is eenvoudig. Er is zelfs geen registratie nodig:

Het verloop van de upload is zichtbaar in procenten en resterende tijd. De geadresseerde ontvangt een e-mail met de link naar de bestanden en uw boodschap. Binnen zeven dagen moeten de bestanden worden gedownload, daarna zijn ze niet meer beschikbaar om te downloaden.

U kunt er ook voor kiezen om in plaats van een mail, een downloadlink te maken. Handig als u geen mailadres van iemand hebt, maar alleen contact via WhatsApp, sms of sociale media.