Verslag bezoek Clean 2 Antarctica

Verslag van de CVOO-excursie naar Clean2Antarctica voor het 3d printen.Op de open dag van 22 oktober 2017 stelde Hans Groos voor om ook eens naar het 3D printen te gaan kijken in een FAB-lab na zijn presentaties over de nieuwe functies in Windows 10 om 3D toe te passen.
Na een tip van Jacob Buijs heeft Hans contact gelegd met Ruud de Vries die bij Clean2Antarctica werkt.
Hij wilde ons graag vrijblijvend hun gebruik van 3D-printen laten zien en de toepassingen in hun onderneming uitleggen.
Op woensdagmiddag 10 januari waren 12 leden aanwezig, die een heel boeiende middag hadden aan de Computerweg in Amsterdam-Noord.
Het moederbedrijf staat voor het totale hergebruik van afval. De divisie waar Ruud werkt onderzoekt het hergebruik van plastic.Om aan te tonen dat dit nuttige toepassingen kan opleveren bouwen ze aan een auto die, gedreven door zonne-energie, dit najaar op Antarctica een tocht van 2 maanden gaat afleggen naar de absolute pool.
Ze zijn al zover dat de auto donderdag 11 en vrijdag 12 januari op het strand van IJmuiden heeft gereden.
Wij mochten alles zien: van afval, via versnippering van plastic, creŽren van plasticdraad voor het 3D-printen van de HexCore bouwstenen, samenstellen van modules voor de wanden, tot het eindproduct.
Natuurlijk komen er nog veel meer werktuigbouwkundige en elektrotechnische uitdagingen aan te pas om het geheel werkzaam te krijgen en te houden (ook bij -50gr C).Ook had Ruud voor ons als voorbeeld sleutelhangers geprint met het logo van de CVOO.
Wilt u meer weten dan kunt u de;
Video bekijken.
Foto's bekijken.

En de website bezoeken: www.clean2antarctica.nl,
of de Facebookpagina.