Mijn Windows 10 ervaringen

2 april 2018

Binnen kort verschijnt de Lente upgrade Spring Fall Creators Update, de versie 1803. Insiders hebben deze versie al kunnen testen

Deze update wordt in april verwacht. Waarschijnlijk 10 april. Wat er allemaal gaat veranderen is nog onbekend. Insiders hebben wel de mogelijkheid om alvast een voorproefje te hebben wat er veranderd.

Wellicht komt er een mogelijkheid om je wifi te delen, wel zo handig als je op een camping staat met je laptop. Deel je wifi dan via je laptop. Met de mobile telefoon is dit al langer mogelijk (tethering)

 6 maart 2018

Windows 10 Fall Creators Upgrade (Herfst upgrade)

Media creator download link om een opstart USB te maken.

Windows 10 upgraden is niet meer gratis, het is gestopt op 31 december 2017.
Je kunt dus niet meer gratis over van Windows 7 of 8 naar Windows 10. Rest nog te kopen van Windows 10
Update 28-03-2018: Via deze download link kunt u nog de gratis upgrade halen.

Windows Creator (Makers) Update april 2017

10 mei 2017

Het is tot 31-12-2017 nog steeds mogelijk om over te stappen van Windows 7 naar Windows 10

https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade

 

2 mei 2017

1e bug ontdekt in de Makers Upgrade. Ik wilde mijn Mio navigatie bij werken met een fiets route (GPX) Die route maak ik altijd in Fietsknoop app.

Echter na het aansluiten op de computer werd de MIO niet herkent. Even voor de test aangesloten op een vorige versie van Windows 10 en daar werkte het nog steeds. Contact gezocht met Microsoft, die zegt echter dat het aan de fabrikant ligt. Mio geeft echter weer aan dat het aan Microsoft ligt. Wie is hier nu de klant. Ik ben bang dat het identiek aan de vorige keer met de KOBO reader is. Het ligt volgens mij aan de USB herkenning.

Ik heb ook steeds na de Upgrade problemen dat mijn toetsenbord niet meer herkent wordt ook USB. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren. Ik las dat ik niet de enige ben.

Advies wachten met upgraden als je een MIO navigatie hebt

19 april

Op de achtergrond is er veel veranderd. Op het eerste gezicht val het niet op. Ik log altijd in met een pincode, kwam tot de ontdekking dat je hier nu ook kunt kiezen in het aanlog scherm. Dat is nieuw.

Kom nu ook een aantal vervelende problemen tegen. Mijn geluidskaart is helemaal van de rel. Alleen geluid uit de rechter box, en het is een 7.1 systeem. Realtek geluidskaart, als ik heb afgesteld heb en de computer opnieuw start is het probleem weer terug. Volgens mij ligt het aan Groove.

Heb de oud dvd erbij gehaald en mijn drivers opnieuw ge´nstalleerd. Nu blijft hij weer goed werken.

Dan heb ik af en toe wat oudere programma's die tijdens het afsluiten een foutmelding geven. Zo ook de monitoring van mijn printer (Epson) foutmelding maar blijft wel printen.

12 april 2017

Zonder problemen 4 computers over kunnen zetten op de Makers update. Alle werken zonder problemen. Wat me even opvalt dat in het startmenu.

Rechtsklikken op de startknop het configuratiescherm door Microsoft is verwijderd. Je kunt het nog wel openen met zoeken op de taakbalk. Tik hier configscherm in en het oude configuratie scherm verschijnt.

Er zijn met deze laatste update weer veel functies overgezet naar het instellingen menu

7 april 2017

Zodra bekend was dat de upgrade beschikbaar was heb ik 1 desktop en 1 laptop over gezet naar de Creator (Maker) Update

Om niet te wachten heb ik via instellingen => Bijwerken => Updatestatus => Ja laat zien hoe dat moet

De update uitgevoerd. Dit duurt best wel lang ondanks de SSD snelheid toch nog een klein 2 uur. Het beste is de update uit te voeren in de nacht. Zodat je de volgende morgen kunt opstarten.

Wil je dit niet handmatig doen, dan kun je gewoon wachten tot je de melding krijgt dat je kunt updaten. Aangezien er veel computers zijn kan dit in soms toch nog wel een maand duren voor de melding komt.

De MediaCreationTool is onder deze link te downloaden.
Hiermee kun je een bootable DVD, SD kaart of USB 2.0 stick maken (minimaal 8 GB). Let op de versie 32bits of 64bits

Na de upgrade is er op de achtergrond zaken gewijzigd. Je hebt nu Paint 3d en er is een nachtlicht instelling, die ik al jaren op mijn iPad heb. Ook is er veel aan veiligheid gewerkt.
Jammer vind ik dat voor de Home versie geen Bitlocker aanmaken beschikbaar is gesteld. Deze is in de Pro wel beschikbaar.
Een medium (HDD, SD, USB stick etc.) met Bitlocker aangemaakt op Pro is wel gewoon bruikbaar onder Home (of Win7).

 

Nieuwe start menu van jubileum upgrade



 

10 augustus 2016

Na de laatste update (jubileum) op mijn laptop heb ik met veel moeite mijn netwerk usb stick N300 van sitecom weer aan het werk kunnen krijgen. Lijkt iets van een driver in de 14393 update. Na een 1/2 wat wezen rommelen werkt de WiFi stick weer.

Updaten via het netwerk blijft nog steeds traag... traag

Gisteren bij een kennis geweest, daar stond het upgrade icoontje automatisch op de pc, nog niet eerder gezien... hoe wordt dit nu door Microsoft verspreid... op Alfabetische volgorde??

 

9 augustus 2016

4 laptops met de jubileum upgrade ge´nstalleerd. De 1e 2 gingen vlot dat was gisteren. Vandaag is er niet door te komen, na uren staat de update vast op 95% de server van Microsoft is denk ik overbelast.

Iso gedownload en een DVD gebrand. Opstarten via de DVD gaat aanmerkelijk sneller. Keuze gemaakt installeren zonder update. Binnen een uur was de update klaar. Wel vind ik irritant aan de DVD dat je 2x akkoord moet geven, als je even niet oplet dan gebeurt er niets

5 augustus 2016

De anniversary update (jubileum update) is uit. Alleen je moet wachten tot je aan de beurt bent. Ik zag in het het instellingenmenu een mogelijkheid op het handmatig op te starten

Alvorens dit uit te voeren is mijn advies om eerst alle updates die er zijn bij te werken, anders duur de jubilieum upgrade veel te lang. Gemiddeld moet je wel zo'n 90 minuten uittrekken voor de upgrade. Dit is afhankelijk van je internetverbinding. Ook kan het zijn dat de server bij Microsoft wat te druk is, hierdoor kan het allemaal wat langer duren.

  1. Klik op start
  2. Instellingen
  3. Bijwerken en beveiliging
  4. Kies meer informatie

Je wordt nu doorgelinkt naar de Jubileumupdate of klik deze link aan

https://support.microsoft.com/nl-nl/help/12387/windows-10-update-history?ocid=update_setting_client

Klik op de Jubileumupdate nu downloaden, er wordt een bestandje op je computer gezet in de download directory

Deze opstarten om de update te starten

Het nieuwe startmenu ziet er anders uit, je hoeft nu niet eerst op apps te klikken , alles is nu meteen zichtbaar

 

 

 

2 juni 2016

Nog even en dan is de gratis upgrade naar Window 10 over en moet u gaan betalen als u na 29 juli nog over wilt gaan op Windows 10.

Inmiddels heeft Windows 10 al bewezen dat het een fijn programma is. Van diegene die ik geholpen heb met het overzetten, hoor ik ook weinig klachten, je bent er snel aangewend. Het is ook vele malen betere dan Windows 8, af en toe loop ik daar weer tegenaan. Ik vind het dan echt een behelpen programma.

Zie onder het scherm wat u nog krijgt voor het updaten. 2 Keuzes. Nu Upgraden of Vannacht. Mijn advies kies voor de nacht, laat de pc of laptop aanstaan en de volgende morgen is de klus geklaard.

 

 

24 april 2016

Weer een ervaring rijker, met usb-netwerk stick. Bij een van onze leden deed het wifi netwerk niet meer na de upgrade van Windows 10, daarvoor dus wel met Windows 7. We zijn hierbij geweest. Maar hebben het niet kunnen oplossen. Het zat in de usb_stick, na aanschaf van een nieuwe werkt deze ook niet. Alleen mijn wifi-stick werkte. Na het installeren van de diverse drivers ook geen oplossing. Op het internet gezocht, en tot de conclusie gekomen dat de stick niet ondersteund werden door W10. Vreemd hoor op mijn laptop werken ze wel. Uiteindelijk werkte een oude stick nog voor XP wel op die computer. Ook W10 heeft dus zijn nukken.

 

14 januari 2016

Weer een ervaring rijker, met windows 10, al mijn computers zijn over op de laatste update van november de 1511. Behalve 1 die download wel elke keer maar wil niet over op de laatste update. Na veel zoeken op internet en de adviezen gebruikt heb ik alles uit de kast gehaald. Maar helaas niets mocht baten. Ik krijg hem niet op 1511 32 bits versie. Wat heel mooi is van microsoft is dat bij de foutmelding die ik heb niet voorkwam, maar dat je dan je kunt laten bellen door de helpdesk. Dat werkt werkelijk perfect. Ik werd binnen 5 minuten terug gebeld, en door gezet naar de 2e lijn, die heeft het ander op mijn computer veranderd en aangepast. Na de aanpassingen nogmaals de update gedraait. Maar ondanks de goede hulp heeft het niet geholpen. Toch wil ik een plus punt uitdelen aan microsoft voor de goede support.

Ik denk dat het probleem in mijn 32bits versie zit

5 januari 2016

In verband met problemen met de insider review, deze er weer afgehaald.
Probleem zat in steeds weer certificaten instellen, bij het openen van mijn mail. Probleem werd veroorzaakt door Exchange. Na het terugzetten van de oude W10 probleem opgelost.
Mijn advies begin niet aan iets waar men de gehele tijd bij microsoft mee bezig is. Geeft alleen maar fustratie.

 

  
4 januari 2016

Sinds vandaag een update van Windows 10 gekregen, de Insider Review. Kan ik weer mee doen met de veranderingen die zijn aangebracht in Windows 10
Ik voeg 2 plaatjes toe zodat je kunt zien dat het een test versie is

Ben benieuwd wat de versie brengt, was wel weer een volledige installatie, met behoud van al mijn instellingen.

13 november 2015

Herstelpunt maken in windows wel zo belangrijk

Gisterenavond de laatste Workshop gegeven over Windows 10 upgrade.
Backuppen nog is nog steeds belangrijk alvorens over te stappen.
Meest eenvoudige is de mappen documenten, afbeeldingen, muziek en video te kopieren naar een externe schijf. Lastig is de mail, omdat die vaak in een verborgen map staat die je als doorsnee gebruiker niet kunt zien. Een handig hulp middel om je mail te archiveren is MailStoreHome deze download en installeer je, en die zorgt ervoor dat al je mail ook gmail enz. gearchiveerd wordt.
Heb je outlook van microsoft office op je computer staan, maak dan altijd een backup hiervan.


12 november 2015

Sommige modelen van fabrikanten kunnen niet updaten naar Windows 10
Bekijk welke dit zijn

11 november 2015

Weer een ervaring rijker met windows 10. Ik had van het begin mijn 7 jaar oude computer met windows 7 overgezet naar Windows 10. Op een een of andere manier, liep die niet zo lekker als de andere computer, die ik al overgezet had. Traag en nog eens traag. Laatst dus besloten om de snelheid op te krikken met een ssd schijf. Nu dat over zetten was er een met alleen maar problemen, die uiteindelijk aan een slechte oude harddisk lag, Met name bestands corruptie. Ook hier heb ik weer veel van geleerd. Met name je windows 10 product code achterhalen en opslaan. Die had ik n.l. in een opwelling bewaard. Als ik dat niet had gedaan, dan had ik nu kunnen betalen voor Windows 10 a 135 euro.
Om je key te achterhalen heb je een programma nodig "jellybean"zie link onder.

https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

1 november 2015

Mocht je windows 10 niet goed functioneren, gebruikt dan nooit de herstel optie in het menu instellingen. Zorg ervoor dat je eerst een een backup maakt van als je gegevens, controleer ook de backup.
De windows herstel is een hele slechte, zorgt er n.l. voor dat al je apps niet worden meegenomen. Dus je bent alles kwijt. Ik heb deze ervaring met 2 pc's dus niet op zich staand feit


15/10/2015


Presentatie Windows 10 op de opendag van 13 september
Presentatie upgrade W10 op de opendag van 13 september

Review Windows 10 door Computer Idee, interessant artikel over Window 10, waarin ik me helemaal vinden.

Met mijn ervaringen wil ook de ervaringen van SeniorenWeb met jullie delen
klik hiervoor op deze link

Is Windows 10 werkelijk gratis zie hier veel gestelde vragen bij microsoft

Duurt het wachten je te lang, en wil je Windows 10 direct installeren, dan kun je de Media tool installeren. Wel is het handig als je weet of je 64bit of 32 bits Windows 7 hebt.
Klik hiervoor met de rechtermuisknop op Deze Computer en kies eigenschappen, in het volgende scherm staat bij type systeem of het 64bits of 32 bits is

Bevindingen Zdnet

Pas op open geen mail over upgrade Windows 10. Zdnet waarschuwt voor cryptolocker. Ga altijd naar het configuratie scherm en open daar de upgrade.
Dus nooit via de mail!!!!!

Op deze pagina de ervaringen van de webmaster met Windows 10 tot nu toe. U vind hier ook handige tips.

Wachten op de upgrade na reserveren is het beste, na het reserveren kan het zeker een week duren alvorens de upgrade binnen is. Opstarten gaat via het configuratie scherm, daarna updates windows. Je moet handmatig akkoord geven voor de upgrade, gaat niet vanzelf

Patience en Candy Crush standaard in Windows 10

Ontspanning wel bekend in Windows 7, is ook niet meer aanwezig in Windows 10, dat was die al in 8.1....Waar is mijn Hartenjagen?


23/10/2015

Seniorenweb geeft groen licht voor het installeren van Windows 10

15/10/2015

2 dagen een kleine uitdaging gehad met een computer met Windows 7 om die op te zetten naar Windows 10. Het probleem was dat de pc geen Service Pack 1 van Windows geinstalleerd kon krijgen, die was al zeker zo'n 150 keer mislukt en had hierdoor het gebruikersprofiel beschadigd, dus starte niet meer op. Het gebruikers profiel heb ik kunnen herstellen in het register HKLS\microsoft\WindowsNT\CurentVersion\ProfileList.
Echter installeren van SP1 lukt alleen in de veilige modus, Uiteindelijk van alles gedaan om de computer weer up to date te krijgen. Maar lukt toch niet, ook een windows herstel lukt niet de image door de fabrikant geleverd was beschadigd. Kennis had ook geen originelde dvd om te herstellen. Wel nog een backup kunnen maken, en vervolgens met mijn windows 7 dvd opnieuw de computer geinstalleerd. Na de installatie de eigen sleutel van haar windows weer kunnen instellen. Uiteindelijk na veel wikken en wegen werkt de pc na 2 dagen intensief bezig te zijn geweest is de pc over op Windows 10

15/10/2015
Wat me opvalt is dat Window 10 32 bit beduidend langzamer is met opstarten dan de Windows 7 Ik weet niet of de 64bit dit ook heeft, maar het opstarten duurt zeker geklokt zo'n 1 1/2 minuut langer alvorens aan het werk te kunnen.

4/09/2015


Kwam er achter dat Classic Menu nu ook is aangepast voor Windows 10, voor de verstokte Windows 7 gebruikers nog meer reden om over te stappen
==
75 miljoen computers wereldwijd nu over op Windows 10
==
Workshop Windows 10 besteld en ontvangen van Computer Idee, vind het weinig nieuws toevoegen wat ik al wist. Ontbreken veel zaken die ik had verwacht te zien, zoals privacy instellen.
==
Op mijn Windows 7 oude computer ondervind ik last van de Microsoft Securty Essentials, die krijg ik niet gedeinstalleerd, werkt nu met 2 virusscanners, en dat vertraagd altijd.
 

22/08/2015


Windows wil niet afsluiten, een tip voor het afsluiten van Windows, als je daar soms problemen mee hebt heeft Computeridee daar een tip over, lees hoe met de volgende link

21/08/2015


Nog steeds tevreden over het functioneren van Windows 10, ben ook zeer te spreken over het actie centrum. Ook de vliegtuig modus is fijn om te gebruiken
 

11/08/2015


Op de oude pc die windows 7 had toch een probleem ontdekt. Mijn printer de Epson R300, al een overjarig model deed niets in Windows10. Na wat zoekwerk in apparaten beheer heb ik de installatie cd erbij gepakt en de drivers opnieuw geinstalleerd. Daarna werkte ook deze printer weer naar behoren.
 

10/08/2015


In het startmenu kon ik mijn oude routeprogramma niet meer vinden. Ook zoeken leverde niets op. Ooit had ik dit programma op mijn D: schijf geinstalleerd. Maar dat vergeet je in de jaren. Na zoeken eerst op de C: dat doet Windows 10 schijnbaar alleen. Heb ik het gevonden op D: en vandaaruit een snelkoppeling gemaakt naar het startmenu

8/8/2015
 

Weer wat ontdekt, het startmenu is wel context gevoelig. Als je op start klikt en b.v. word wil opstarten. Toets dan word in en uit de lijst kies je dan word om op te starten
==
Nog een leuke optie gevonden in instellingen, je kunt n.l. Deze Computer op je bureau blad zetten, geld ook voor Configuratie Menu, en je het Prullenbak leeg en Prullenbak
Dit gaat als volgt, Via instellingen, naar Persoonlijke instellingen, dan naar verwante instellingen, daarna naar instellingen voor bureaublad. Maak je keuze en kies voor toepassen
 

6/8/2015


Alle laptops en computers (totaal 7) heb ik nu op Windows 10 draaien. Heb nog geen problemen kunnen ontdekken, alle hardware is werkend. Nu maar eens aankijken waar ik tegen aan loop. Velen zullen huiverig zijn om over te gaan. In het verleden was dit ook altijd zo. Je kon beter een 1/2 jaar wachte tot alle kinder ziektes eruit waren.
Ik denk dat dit niet nodig behoeft te zijn. Als voorbeeld mijn eigen pc met veel bijzondere hardware als een KVM switch, Printerserver, Epson scanner en Printer, werden vlekkeloos herkend, ook de webcam waar ik in Windows 7 nogal wat moeite had om die te installeren.... gewoon doen... Klasse Microsoft.
 

6/8/2015


Nogmaals een keer geprobeerd om naar windows 10 te gaan op mijn HP laptop (touchscreen) waar het niet gelukt was. Via het configuratie scherm de upgrade binnen gehaald, nu met wat meer geduld. Nu ging het wel goed, na 3/4 uur later kon ik me aanmelden, na het aan melden en de apps te installeren werkte de laptop met touchscreen naar behoren alles werkt ook de touchscreen... Geweldig goed hoor
 

6/8/2015


Vanmorgen de upgrade ontvangen voor de mijn HP lap (touchscreen)
Waar ik al bang voor was is deze upgrade niet gelukt, meestal duurt het zo'n 3/4 uur en ben je klaar. Om 9:00 gestarten en 15:00 nog niet klaar, dus maar afgebroken. Kon niet langer wachten, had volgens mij ook geen nut. Na de opstart is mijn oude Windows 8.1 autmatisch teruggezet.
Ik ga hierover contact opnemen met Microsoft, kijken wat ze te vertellen hebben.

5/8/2015
 

Ik zit nog steeds te wachten op mijn laatste laptop, die met de touchscreen. Geduldig wachten, want ik heb grote bedenkingen. In de Review heb ik deze ook getest, toen deed de touchscreen het niet van laptop.
==
Systeemvak Pictogrammen, die stonden altijd in het configuratiescherm, hier kon je die aanzetten, zodat je niet alles op je taakbalk krijgt. In de niewe Windows 10 is dit niet meer mogelijk via het configuratie scherm. Maar via instellingen, dan naar systeem gaan, dan meldingen en acties, dan geef aan voor welke pictogrammen u op de taakbalk wil zien, altijd alle pictogrammen zet je op uit. Daarna individueel de programma's op aan zetten, die je wel wilt zien op de taakbalk, de andere pictogramman krijg je daarna op de taakbalk als je op het het dakjes teken klikt.
==
 

4/8/2015


Vandaag wat vragen over Privacy en is het echt wel gratis Windows 10 hiervoor wat links op de site gezet. Voor mijn Windows 7 pc deed de virusscanner wat vreemd, kwam denk ik omdat Zonealarm wat ik hierop gebruikte niet wordt ondersteund door Window 10, had het er vooraf moeten de installeren, al doende leert men
 

3/8/2015


Vandaag op de Windows 7 pc de melding dat de Nvidia 7100 / geforce 630i niet voldoet aan Windows 10.
Gezocht naar de juiste driver maar helaas voor die video kaart is er geen.. Wat nu? Ik dacht probeer het toch zie het later wel of er misschien een ander video kaart in moet zetten. Ongelofelijk de hele upgrate een 32bits ging helemaal vlekkeloos. Dus nu van Windows 7 Proffesional naar Window 10 Proffesional. Videokaart werkte ook. Dus Microsoft heeft heel goed werk afgeleverd.
==
Vraag gekregen over gratis Windows 10 of dat echt zo is. Ja als je er officieel voor betaald hebt is de upgrade van Windows 7 en 8.1 gratis, mists je dit binnen 1 jaar doet na 29 juli 2015, daarna moet je betalen.
Als je een officieel hebt dat kun je zien door met de rechtermuisknop op deze computer te klikken, en daarna met linkerknop op eigenschappen klikt. In dit scherm zie je of je een geactiveerde hebt.
===
 

2/8 2015


Let op de Privacy waarschuwing van de consumentenbond. Privacy staat helemaal open en is aan te passen in in stellingen

1/8/2015
 

Voor de upgrade kun je kiezen voor een iso op dvd te branden, heel welkom als je meerdere pc of laptops wil upgraden. Scheelt zo de tijd van het binnenhalen van de upgrade.
Dit meteen maar eens gedaan, werkt goed duurt ongeveer net zolang als het binnen halen van de upgrade ongeveer een 1/2 uur met mijn verbinding bij Ziggo. De is daarna gebrand en die ligt klaar voor de volgende laptop. Hierna ga ik ook eens kijken voor mijn windows 7 hoe dit gaat.
==
Mail programma dacht ik dat het werkte met pop, waar Ziggo mee werkt. Helaas dit werkt nog steeds niet in de Windows 10 ook niet in 8.1. Je hebt dus voor je mail Outlook, of live mail nodig. Of webmail
==
Foto's bekijken, jammer dat het standaard programma geen foto's die je bekijkt even kunt mailten... een gemis dus. Ga weer standaard naar een ander programma waar ik het wel mee kon.
Voor de rest ziet het programma er mooi uit .
==
Laptop 8 geinstalleerd met de DVD die ik heb gebrand. lijkt allemaal niet echt sneller te gaan dan de upgrade te downloaden. Wat me opviel is dat er na het opstarten van de DVD eerst nog 2x naar updats wordt gezocht, wel handig maar duur weer extra lang. Verder werkt ook deze laptop nu met Windows 10... snel mooi overzichtelijk en geen problemen gehad met de installatie
==
Mail in Windows 10 met het standaaard programma, je hebt de mogelijkheid om voor UPC pop in te stellen, helaas gaat dit niet werken. Ik heb het op kunnen lossen door eerst naar de website van Ziggo te gaan en daar de mail in imap in te stellen, Daana weer terug naar het mail programma en je mail nog met upc in te stellen b.v. naam@upcmail.nl en daarna imap.ziggo.nl en smtp.ziggo.nl dan pas gaat het werken.
==
 

29/07/2015

 mijn eerste computer met Windows 8.1 overgezet naar Windows 10.
De update stond al klaar, omdat ik had meegedaan met de Review. Al met al duurde deze ongeveer een 1/2 uur met het installeren, ik moet wel hierbij vertellen dat ik een SSD schijf heb, dat scheelt echt enorm veel op snelheid.
==
Na jaren verlost van mijn usb probleem, als ik n.l. Windows 8 afsloot bleef deze op de usb hangen, en wilde de computer alleen afsluiten na zo'n 1/2 uur. Nu als ik op afsluiten klik dan stopt de computer zoals het moet, binnen enkele seconden.
=
Ik heb er diverse foto's van gemaakt. Ik had niet een backup gemaakt, na een 1/2 uur starte de pc weer op en alles werkte naar behoren. nu nog het een en ander uitzoeken.

30/07
 

Mijn 2e laptop gedaan, is de pcdoc van de CVOO, alles liep vlot, behalve dan dat de gereserveerde update er nog niet was, Op internet een link gevonden om dit handmatig op te starten.
=
Je kunt met onderstaande link ook windows 10 installeren het is een media creation tool
http://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10
=
Na deze link moet er eerst een download gedaan worden, duurt zeker een 1/2 uur, hierna ging de installatie goed.
=
Classic Menu werkt niet meer, advies is om deze te verwijderen alvorens te upgraden naar Windows 10
=
Edge is de browser voor Internet, tjonge wat moet je veel instellen om het weer een beetje naar je eigen hand te kunnen zetten.

31/07
 

3e laptop deze van mezelf op dezelfde wijze gedaan als Pc Doc, dowloaden ging prima, daarna installeren. Na het opstarten werkte de start button niet, wat gezocht op internet en wat tips uitgevoerd, ook een nieuwe gebruiker aangemaakt, echter start button werkt nog steeds niet.
Een herstel naar een eerder punt gedaan, ook geen effect. De hele taakbalk werkte niet. Uiteindelijk gekozen voor een systeem restore met behoud van alle app's dit heeft ongeveer een 1/2 uur geduurt, na de opstart werkte de start button wel goed. Alleen alle app's die ik ooit geinstalleerd heb zijn verdwenen. Ik had geen beackup, behalve nog een cloon van de disk, dus die maar weer terugzetten en opnieuw beginnen.
=
De verkenner is helemaal anders, dus wennen om de documenten en de afbeeldingen te vinden
=
Tot nu toe tevreden, start menu werkt goed en is overzichtelijk.
=
Updates Windows niet meer in configuratie scherm, je zult het hier niet meer vinden. Wel is dit te vinden via het startmenu en dan instellingen en dan kiezen voor Bijwerken en beveiliging





Daarna het volgende scherm aanhouden, was even zoeken, hier kun je ook de automatische update uitzetten, wel zo handig als je met vakantie gaat en je zit in het buitenland en Windows gaat op eens updaten met een grootte van 1 gb.... dag saldo in een keer op















=