Wifi op vakantie

 

Wi-Fi op vakantie. Op mijn vakantie kwam ik op verschillende campings. De WiFi moet u veelal betalen en de prijzen zijn vaak hoog voor slechts 1 verbinding, wil u even WhatsApp via u telefoon, dan ben u dus verplicht om nog een toegang voor WiFi te kopen. De snelheid van de verbinding is vaak heel slecht door overbelasting van het netwerk door teveel gebruikers. Ook zit u vaak te ver van de zender af waardoor het ontvangst uitermate slecht is te noemen.

Wat kun u hier nu aan doen? Laptops hebben een interne WiFi, door nu een externe USB adapter aan te schaffen met antennes vergroot u het bereik.

In Mijn geval had ik tot 300 meter nog een goede ontvangst om even het journaal te kunnen bekijken, met de bestaande WiFi had ik totaal geen ontvangst.

Wi-Fi gratis … ok maar dan de verbinding die teleurstellend is. Hier kun u dus weinig mee doen….

Wi-Fi betaald, de prijzen liegen er niet om, die zijn echt veel te hoog voor wat u ervoor krijgt. Gratis is vaak nog beter dan betaald. 1 uurtje internetten en 5 euro lichter en niet vooruit te branden, vaak ook maar 1 aansluiting mogelijk, wil u meer dan moet u betalen.

Van de campings die we bezocht hebben was WiFi voor de helft betaald en de andere helft gratis. Bij gratis  Wi-Fi was de kwaliteit beter dan de betaalde.

Wil u ook Wi-Fi tijdens u vakantie dan is een oplossing om in het buitenland een Sim te kopen met een tegoed van b.v. 3gb. In Zweden kostte me dat rond de 14 euro, met goed bereik en snelheid. Ik had deze gekocht bij Telia. De Simkaart in mijn SmartPhone gestoken en vervolgens een Hotspot ingericht. Dit is zowel mogelijk op een Android als een Windows SmartPhone en I-Phone. Met deze hotspot is het mogelijk om met meerdere apparaten tegelijk verbinding te maken met het internet.  Een tip: laat u niet verleiden om een MI-Fi te kopen of te huren, dat is helemaal niet nodig elke smartphone heeft de mogelijkheid voor een hotspot te maken.

Ik las ook een artikel dat u via de ANWB een simkaart kunt aanschaffen voor heel Europa om bereikbaar te zijn via Mi-Fi zie hiervoor deze link

De MiFi heb u dus niet nodig, u kunt de simkaart in u smartphone zetten en een hotspot aanmaken, dat werkt best perfect en heel snel.

In Zweden was ik op zoek waar ik een Sim kaart kon aanschaffen voor Wi-Fi. Ik kwam daar bij de Media Markt en daar kreeg ik een gratis SIM kaart met 500mb. Die in mijn Smartphone gezet en daarmee via de app Fm-radio naar het voetbal verslag geluisterd van de wedstrijd Polen tegen Frankrijk.

 

CVOO