Tip: werken met de usb-stick

 

usbstick

 

Een usb-stick wordt veel gebruikt om bestanden op te slaan. Bijvoorbeeld als back-up of om ze mee te nemen naar iemand anders. Hoe werkt een usb-stick precies?

Waardering:

4,4 (152 stemmen)

Niveau:        

Een usb-stick is een staafje met een metalen uiteinde. In het staafje - of een andere vorm want er zijn de gekste usb-sticks - zit computergeheugen. Het is een soort kleine harde schijf. U kunt er dus bestanden zoals teksten of foto's op bewaren.

Usb-stick in de pc stoppen
Stop de usb-stick in een vrije usb-opening van de computer. Bij veel moderne computers zit de opening aan de voorkant van de computer of zelfs aan de zijkant van de monitor. Bij laptops zit hij aan de zijkant. Tablets hebben doorgaans geen usb-aansluiting. De usb-stick past er maar op één manier in, dus draai hem om als hij niet lijkt te passen. Sommige computers vragen direct nadat u de usb-stick hebt aangesloten, wat u ermee wilt doen: de bestanden openen met de Verkenner of bijvoorbeeld de foto's bekijken met een fotoprogramma. Als u geen melding krijgt, open de usb-stick dan via de Windows Verkenner of via (Deze) Computer.

Bestanden op de usb-stick opslaan
Een bestand op een usb-stick opslaan werkt eigenlijk hetzelfde als een bestand in een map op de pc opslaan. Kies als opslaglocatie niet een map op de pc, maar de usb-stick. Klik bij een Word-document dus op Bestand > Opslaan als > Bladeren en navigeer dan naar de usb-stick. De stick heet bijvoorbeeld 'Verwisselbare schrijf', 'USB-station' of is te herkennen aan letters als 'D' of 'E'. Sla het bestand vervolgens op.

Bestanden naar usb-stick kopiëren
Kopieer via de Verkenner bestanden van de pc naar de usb-stick:

Bestanden openen op de USB-stick
Open via de Verkenner een bestand op de usb-stick:

Usb-stick loskoppelen
Voor u de usb-stick weer uit de usb-poort haalt, moet u de usb-stick afsluiten. Anders kunnen de bestanden op de stick beschadigen.

Auteur: SB

Gewijzigd: 21 oktober 2016

Bron SeniorWeb