Tip: toetsenbord schoonmaken

 

260716_toetsenbord_homeDagelijks zitten we achter de computer en gebruiken we het toetsenbord. Vergeet niet dit broeinest voor bacteriŽn schoon te maken. 

Een toetsenbord is een grote bron van bacteriŽn. Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat er zelfs veel meer bacteriŽn op een toetsenbord zitten dan op een wc-bril. Op een vierkante centimeter van een toetsenbord zitten gemiddeld 511 bacteriŽn. Dat is erg veel, maar ook wel logisch als u bedenkt dat er dagelijks vieze handen aan het toetsenbord zitten. Tijd om het toetsenbord dus eens goed schoon te maken.

Uitzetten
Voordat u start met het schoonmaken van het toetsenbord is het belangrijk dat u het apparaat loskoppelt van de computer. Als u het toetsenbord van de laptop wilt schoonmaken, is het aan te raden om de laptop uit te zetten.

Vuil verwijderen
Tussen de toetsen verzamelt zich in de loop der tijd veel vuil. Van stof tot broodkruimels. Het nestelt zich allemaal in de kieren van het toetsenbord. Begin daarom simpel met het omkeren van het toetsenbord en schud of klop een aantal keer. Wees hier vooral bij een laptop voorzichtig mee. Waarschijnlijk ligt vervolgens de tafel al vol met vuiligheid. Zuig daarna met een stofzuiger (of speciaal toetsenbordstofzuigertje) de laatste resten nog weg uit het toetsenbord.

Schoonvegen
Voor het schoonmaken van het toetsenbord raden we af om de toetsen te verwijderen. Het toetsenbord is hier niet voor gemaakt. Wilt u het toch doen? Vergeet dan niet een foto of schets te maken van het toetsenbord, zodat u nog weet waar alle toetsen terug moeten. Een desinfecterende doek biedt wel uitkomst bij het schoonmaken. Veeg met de doek regelmatig over de toetsen om bacteriŽn verwijderen. Om echt in alle kieren schoon te maken, gebruikt u daarna nog een wattenstaafje met ontsmettingsmiddel. Pas op met het gebruik van water bij het reinigen. Zeker bij een laptop is dit af te raden in verband met alle elektronica in het apparaat.

Vergeet tot slot niet om ook de muis mee te nemen in de schoonmaakbeurt. Want ook op dit apparaat nestelen bacteriŽn zich graag.

Auteur: SeniorWeb

Gewijzigd: 26 juli 2016