Tip: foto opslaan in Google Foto’s

GoogleFoto_Opslaan

Sla foto's van de pc op in Google Foto's en profiteer van de mogelijkheden van het online fotoprogramma. Bekijk, orden, bewerk, presenteer en deel foto's met Google Foto's.

Waardering:

4,4 (14 stemmen)

Niveau:        

Het uploaden van foto's bij Google Foto's kan op twee manieren vanaf een computer: handmatig en via een speciaal programmaatje. Beide opties bespreken we in deze tip. Om Google Foto's te kunnen gebruiken moet u natuurlijk een Google-account hebben. Lees in het artikel 'Een Google-account aanmaken' hoe u zo'n gratis account aanmaakt.

Opslagruimte
Google biedt 15 GB aan gratis opslagruimte. Deze opslagruimte is beschikbaar voor Google Foto's, Google Drive en Gmail. Dit is behoorlijk wat ruimte, maar als u veel foto's, video's en documenten online opslaat, kan de beschikbare opslagruimte vol raken. Breid de opslagruimte dan eventueel uit met een abonnement. 

Als u ervoor kiest om in de online opslagruimte de oorspronkelijke foto's op te slaan, dan nemen ze ruimte in van de opslagcapaciteit. Maar u kunt ook instellen dat u de foto's online in een iets lagere kwaliteit opslaat. De foto's tellen dan niet mee voor uw opslagruimte en u slaat dan onbeperkt foto's online op.

De uploadgrootte staat standaard ingesteld op 'Hoge kwaliteit'. Pas dit aan als u liever de originele foto's opslaat:

Handmatig foto's uploaden
Upload zo een foto van de pc naar Google Foto's:

De foto of foto's komen in het overzicht te staan en eventueel ook in een album.

Bekijk ook in onze video hoe u foto's aan Google Foto's toevoegt.

Video ondertitelen of in betere kwaliteit afspelen?

 

Desktop-uploader gebruiken
Foto's zijn ook te uploaden met behulp van de zogenaamde Desktop-uploader. U downloadt dan een programmaatje dat automatisch een back-up maakt van de foto's in geselecteerde albums. Alle foto's uit de geselecteerde map komen automatisch in Google Foto's te staan.

De foto's komen nu in het overzicht van Google Foto's te staan.

Auteur: SeniorWeb

Gewijzigd: 16 juni 2016