Adobe Acrobat Reader.

U weet wel die we gebruiken voor het lezen van de ‘CVOO WIST u dat …’ en dit ‘CVOO Nieuws’. In de aanhef van de mail geven we aan dat u Adobe Acrobat Reader nodig hebt om deze bijgevoegde exemplaren te lezen. Maar ook Edge kan standaard PDF bestanden lezen.

  1. Lukt het niet om het PDF bestand in uw e-mail programma te openen. Sla het bestand dan eerst even op.
  2. Ga naar de lokatie waar het bestand is opgeslagen en klik er met de rechtermuisknop op.
  3. Kies dan voor openen met en maak de keuze Adobe Acrobat Reader.
  4. Geef aan dat u voortaan altijd met dit programma wilt openen door een vinkje.

 Voorheen verstuurde we deze in een gewoon e-mailformaat via Google mail. Google mail is heel bewerkelijk om er een mooi uitziend exemplaar uit te krijgen. Bijgevoegde plaatjes en links gaan een eigen leven leiden, en komen niet goed in de tekst te staan. Diervoor is gekozen om de beide nieuwsbrieven in pdf-formaat te versturen. Ik denk dat bij 99,9 % van alle computergebruikers dit programma standaard op zijn computer staat. Het enige probleem kan zijn dat het verouderd is. Op www.adobe.com kunt u de reader downloaden en installeren.

Ik kwam erachter dat er ook hier weer ongewenste software mee geïnstalleerd wordt bij Optionele aanbiedingen.

1.   Zo wie zo heeft u nooit McAfee nodig, die staat al op uw computer of er is een andere virusscanner actief, en een tweede virusscanner  zorgt er alleen maar voor dat de computer langzamer wordt.

2.   True Keu by intel Security is ook niet nodig. Dus de vinkjes weghalen zie onderstaande schermprint. Ook de laatste maakt alles langzamer.

Heeft u toch deze twee programma’s geïnstalleerd, dan verwijder ze dan zo snel mogelijk via het configuratiescherm en dan onder programma’s en onderdelen voor verwijderen kiezen.

Klik hiervoor op het vergrootglas en typ configuratiescherm en klik hierop om te openen

Ga vervolgens naar programma’s en onderdelen en dubbelklik op McAfee om te de-installeren. Doe hetzelfde met True Key by intel Security.