Super September Zondag 9 september 2018

 

 

 

Verslag van de start van ons nieuwe seizoen op 9 september 2018

Wat was het gezellig druk op het plein met de oldtimers, het fanfareorkest van Excelsior de Twiske nootjes en radio 9!

Toch kwamen er vanaf 13 uur steeds meer leden en nieuwsgierigen de KunstGreep in en naar boven om bij ons in de raadzaal bij te praten en informatie op te doen onder het genot van een kopje thee of koffie van Mieke.
De laptops stonden klaar voor veel voorbeelden, maar daar werd niet zoveel gebruik van gemaakt. Pim had het druk met de informatie aan nieuwe leden en met het inschrijven voor de cursussen. En Jan en Daan hielpen met technische vragen.

Ook de theaterzaal werd langzamerhand gevuld met de donateurs van de Oudheidkamer Oostzaan. Zij starten hun programma om 14 uur.

Joep van Dalen, onze spreekstalmeester, heette iedereen  om ongeveer 14 uur welkom. Hij had een prachtige presentatie gemaakt, die zijn verhaal ondersteunde.
Hij stelde het bestuur en de vrijwilligers voor, gaf informatie over ons Privacy beleid (wat uitgebreid op de website te vinden is) en leidde het nieuwe programma van activiteiten in. Daarna gaf hij de beurt aan Diny Vletter: zij hield in de Hofmanzaal een presentatie met als titel ”Spelen met Word”. Zij wist een volle zaal 30 minuten te boeien met haar voordracht. Wat een mooie en leuke mogelijkheden….! Voor de liefhebbers volgt er op dinsdagmiddag 9 oktober een workshop Word (voor gevorderden).

Na een kleine pauze stroomde de Hofmanzaal weer vol. Dit keer waren er ook heel wat “buren” van de Oudheidkamer bij, want de spreker was Dick van der Lugt, de oprichter en oud-voorzitter van de CVOO (maar ook de medeoprichter van de Oudheidkamer). Zijn presentatie “Er was eens…” werd door allen zeer gewaardeerd. Hij vertelde met humor en kennis van zaken over het verleden bij een mooie presentatie.

Het was over vieren dat we bij het opruimen de balans opmaakten: mooie presentaties, gezellige gesprekken en 5 nieuwe leden! Daar doen we het voor!

 

Foto's van deze Super September Zondag