Verslag van de Kerst Open Dag voor leden op zondag 10 december 2017

 

Foto's van de open dag

 

Het bestuur had de zaal zaterdag al versierd en de prijzentafel voor de loterij ingericht. Er hadden zich wel 110 leden aangemeld, wat een absoluut record is. Maar we luisterden met spanning naar de weerberichten, want die beloofden …sneeuw voor zondagmiddag! En die kwam er, waardoor toch ca 30 liefhebbers moesten afhaken.


De dapperen werden hartelijk ontvangen op de overloop door Anneke, Magda, Mieke, Emmy en Henneke en konden met thee of koffie en nog meer bonnen en loten de raadzaal betreden. Vanaf 13 uur werd het steeds gezelliger, terwijl we konden kijken naar de prachtige beelden van het noorderlicht, die Hans had uitgezocht.

 

Dankzij onze nieuwe beamer was dat tot achterin de raadzaal heel helder en duidelijk te zien. Al gauw was het een gezellig geroezemoes, er werden vele nieuwtjes uitgewisseld en nieuwe leden weg wijsgemaakt. Op de All-in-one computer kon iedereen het nieuwe programma voor 2018 zien met een prachtige kerst-presentatie!

Om 13.45 uur besloten we te starten, want iedereen was natuurlijk nieuwsgierig naar de presentatie van Joep, die door Hans werd aangekondigd. Joep was in zijn element en had een prachtige power point presentatie gemaakt met een terugblik op 2017 in de wereld en in de vereniging, gedeeltelijk op rijm! Terecht kreeg hij daar tenslotte een groot applaus voor!

Door Joep werden de vrijwilligers naar voren geroepen om te worden bedankt met applaus en een mooie fles wijn. Ze konden niet allemaal aanwezig zijn. Als u de foto’s bekijkt ziet u Alex Kortekaas (van de digitale wereld!), Emmy Groos (hulp en steun van bestuur bij allerlei gelegenheden), Magda de Voor (veel bestuurswerk en daarna hulp bij activiteiten), Kees de Groot (cursusleider), Diny Vletter (de fotograaf deze dag, cursusleider en creatieve duizendpoot), Herman Schuurman (cursusleider), Willem Tump (in de technische commissie voor hulp), Greet Driesten (creatieve inpakster voor de loterijen), Mieke van Dalen (altijd tot hulp bereid), Gré Boom (cursusleider), Daan Hengst (hulpverlener) en Erik Kroese (in de technische commissie voor hulp). Ook Ton en Jacqueline werden hartelijk bedankt. De volgende vrijwilligers konden niet komen: Theun Groenewoud, Wim van Elburg, Piet van Zwieten en Theo van Gemert.


Joop Giesendanner werd door Hans apart naar voren gehaald. Als stimulator en specialist voor de liefhebbers van genealogie verdient hij zeker applaus en dank, maar….hij wordt alleen in oude archieven gevonden als lid! Daarom biedt Hans hem, namens het bestuur, weer een jaar lidmaatschap aan voor 2018! Met een bos bloemen neemt hij toch ook wat tastbaars mee naar huis!

En dan is het weer even tijd voor drankjes en hapjes en praatjes, enz.

De jubilarissen werden daarna apart gehuldigd door Hans Groos. Er zijn dit jaar 14 leden 10 jaar lid en geen enkele 25 jaar. Van de jubilarissen hadden 10 zich aangemeld, alleen konden Tom de Jager, Theo van Gemert en Mieke Biere de raadzaal niet bereiken.
Dus werden de overigen in de bloemen gezet en kregen een oorkonde met usb-stick van 16 GB. Ze waren er zichtbaar blij mee: Geert Koehoorn, Frans Pilger, Fiadella Rozemeijer, Joa Bakker, Herman Schuurman, Han van Lamoen en Ria Tump.
 


Na weer een rondje lekkers werd het echt tijd voor de trekking van de loterij! Bij afwezigheid van Piet, nam Pim de taak over om de loten te laten trekken, terwijl Magda en Wietske de prijzen aansleepten. En dat waren er veel! Dus ook veel blije leden, maar het toppunt waren natuurlijk ….de vrolijke kerstfiguren, die zingend en dansend een eigenaar vonden! O nee, toen kwam nog de hoofdprijs van de algemene loterij: de Canon Printer ging naar ons kersverse lid: Gonnie Visser.
En tot slot en besluit moest bepaald worden wie met de ledenprijs, de Icarus E-reader naar huis zou gaan: nadat de spanning door Pim was opgevoerd, bleek Nico Rijpkema uit Landsmeer de gelukkige. We wensen iedereen veel plezier met de prijzen en hopen dat ook het afscheidscadeautje – een mooie pen met touchpunt – in de smaak valt.

Langzamerhand werd het weer rustiger in de zaal en konden we met veel hulpvaardige handen de zaal weer opruimen en overdragen aan Ton en Jacqueline.

Oostzaan, 13-12-2017